Duke u ngarkuar...
-
+
Bli Tani
Pershkrimi

Kjo përmbledhje dokumentesh dhe tekstesh të ndryshme që lidhen me Marrëdhëniet Ndërkombëtare (MN), mbulon një periudhë të gjatë historike në marrëdhëniet mes shteteve, që fillon nga kohët e lashta, shek. XIII o. Kr., deri në fund të shekullit XX. Një mjet studimi dhe pune për studiuesit e historisë së marrëdhënieve ndërkombëtare, studentë dhe të interesuar të ndryshëm për këto probleme i ka munguar deri tani botimeve tona universitare. Kjo anatologji është para së gjithash një mjet didaktik i domosdoshëm për të gjitha kurset e studimeve universitare, që lidhen me historinë e përgjithshme dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Tekstet dhe dokumentat e botuara janë grupuar sipas kronologjisë e kombinuar edhe me kriterin tematik, duke ua kushtuar disa prej tyre zonave me interes gjeopolitik si p.sh. Çështja Lindore, problemet koloniale, integrimi dhe bashkëpunimi evropian e të tjera. Zgjedhja e teksteve dhe dokumenteve është bërë duke pasur në qendër të vëmendjes Evropën dhe rajonet e tjeratë lidhura ngushtë me të nga ana historike dhe politike. Përpos kriterit kronologjik, kriteri gjeografik i përzgjedhjes së dokumenteve lidhet kryesisht me Evropën dhe herë pas here, sipas tematikës së zgjedhur, me rajonet për rreth saj, si Linjda e Afërme, ose vende si SHBA-ja, kontinente si Azia, Afrika, që kanë qenë nën ndikimin e saj në kohët moderne.

Transporti

Tirane 12-24 Ore (100 Leke)

Rrethe 24-48 Ore (200 Leke)

Kosove 72 Ore (5 Euro)

Kodi:#62538

Kategori: Libra, Libra, Shkencor & Studimor

Shtepia botuese Albas
(100% Vleresime)
Vizito dyqanin
Shtepia botuese Albas
Shkarko Gjejevete.al

Perfito 300 leke bonus per shkarkim. Bonus per cdo blerje, produkte falas dhe bonuse ditore.